Poetry Shop


Hotel Parnassus

Het Poetry International Festival in Rotterdam biedt jaarlijks een unieke parade van de hedendaagse international poëzie. Zo’n vijfentwintig dichters uit de hele wereld dragen voor tijdens een van de grootste en meest toonaangevende poëziefestivals ter wereld. Deze Hotel Parnassus bevat een ruime selectie poëzie van de dichters die optreden tijdens het Poetry International Festival.

parnassus.jpgMet het oog op het thema Poëzie en Proza vindt u in deze bloemlezing ook veertien prozagedichten zoals ze tijdens een van de veertig eerdere Poetry International Festivals te horen zijn geweest, met als extra toegift de oorspronkelijke voordracht op cd. Daarnaast nodigde Poetry International Charles Simic uit deze bloemlezing te openen met een essay over het prozagedicht. Simic – in 1985, 1993 en 1997 als festivaldichter in Rotterdam te gast – zorgde in 1990 voor veel ophef onder literatuurcritici toen hij de Pulitzer-prijs voor Poëzie won met de bundel The World Doesn't End: Prose Poems (1989). Hoe kon een prijs voor poëzie worden toegekend aan iets dat per definitie geen poëzie was?

Hotel Parnassus is tijdens het festival voor € 15,- te koop bij de infobalie. Maak € 2,50 extra over en u krijgt Hotel Parnassus thuisgestuurd (zie Bestellen).

  

Bestellen?

U kunt Hotel Parnassus en de uitgaven hieronder ook bestellen. Maak het aankoopbedrag en de bijvermelde verzendkosten over op rekeningnummer 60.65.14.627 t.n.v. Stichting Poetry International Rotterdam o.v.v. de titel van de uitgave. Vergeet u niet het verzendadres te vermelden. U krijgt de uitgave van uw keuze dan zo snel mogelijk thuisgestuurd. Voor informatie over de verschillende uitgaven, klikt u op de afbeeldingen of mail naar coerwinkel@poetry.nl.

De onderstaande uitgaven zijn ook tijdens het festival te koop. U bespaart dan op de verzendkosten.

 

Ze kwamen om een dichter te zien 

ze kwamen om 25%heel_klein.jpg700 memorabele festivalvoordrachten uit 40 jaar Poetry International-geschiedenis. 160 dichters uit de hele wereld, verzameld op 15 cd's. Met nieuw ingesproken vertalingen en bijbehorend boek in een prachtige linnen cd-box.       

€ 59,- + € 7,50 verzendkosten.

 NRCNext_ 17aug2009.pdf

 

 

 Language in Art enTaal in Kunst

 

image004.jpg  € 49,- + € 7,50 verzendkosten.

Een dik overzicht van de versmelting van taal en beeldende kunst tijdens de festivals van 2004, 2005 en 2006, samengesteld door NewCanvas©Poetry&Art-curator Kamiel Verschuren. Geeft u aan of u de uitgave in het Nederlands of Engels wenst te ontvangen. 

  

 'Kijk, het heeft gewaaid', Jubileumbloemlezing

 

omslag kijk het heeft gewaaidVeertig gedichten die voortkwamen uit 40 jaar Poetry International Festival, samengesteld door Janita Monna en uitgegeven door Arbeiderspers. Met gedichten van Joseph Brodsky, Allen Ginsberg, Les Murray, Vasko Popa, Jacques Roubaud, Kazuko Shiraishi, Leo Vroman, Bernlef, Remco Campert, Gerrit Kouwenaar, C. Buddingh', Boris Ryzji en Zbigniew Herbert en vele anderen.   
€ 18,95 + € 2,50 verzendkosten.   

 

 Wreed Geluk. Claus, Vlaanderen en de liefde

 

wreedgelukbeeldweb.jpg 

De documentaire van John Albert Jansen over Vlaanderen aan de hand van de poëzie van Hugo Claus. Op DVD, te bestellen bij Oogland Filmproducties. Klik hier voor meer informatie of om te bestellen.  

€ 19,95 en €  3,50 verzendkosten.