Poëzie op het scherm & Bits of Poetry


In het interdisciplinaire project Poëzie op het scherm onderzoeken dichters, vormgevers en kunstenaars wat samenwerking in de nieuwe media voor hun werk kan betekenen en hoe taal, beeld, geluid en beweging elkaar kunnen versterken. Bijzonder aspect is de gelijkwaardige samenwerking tussen dichters en vormgevers op het gebied van nieuwe media. Allebei treden ze als uitvoerend kunste-naars op. Op deze avond presenteren de koppels K. Michel & Dirk Vis, Els Moors & Hilde en Janna Meeus, Leonieke Rammelt & Cheryl Gallaway, Mustafa Stitou & Jan Pieter van der Laar, Nick Swarth & Jeroen de Leijer en Henk van der Waal & Jaap de Jonge zes nieuwe innovatieve Nederlandstalige digitale gedichten. In interviews lichten de makers hun samenwerking toe.

digitale poezie(op het scherm).JPG

De nieuwe digitale gedichten zijn gedurende het hele festival nog te zien in het Digital Poetry Lab in de kleine zaal. Ze zijn ook te bekijken op www.digidicht.nl, het Nederlandstalige virtuele platform voor digitale gedichten. Een selectie wordt geplaatst op het Poetry International Web. Poëzie op het scherm is een samenwerking van het Nederlands Letterenfonds en het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.

presentatie: Yra van Dijk, Margriet Schavemaker reserveren niet meer mogelijk

  • maandag 14 juni, 19.30 tot 21.00 uur - Krijn Boon Studio

 

Bits of Poetry - Digital Poetry Lab

In het Digital Poetry Lab in de kleine zaal kunt u zelf digitale gedichten lezen, maken en bekijken. Naast de digitale poëzie uit Poëzie op het scherm vindt u er bewegende, interactieve en auditieve gedichten van diverse Nederlandse en internationale kunstenaars en kunstfilms uit Singing Reality.

  • gehele week (rondom de programma’s) - kleine zaal
  •